Броят на мормоните в света достигна 15 милиона

    Броят на последователите на Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни, в целия свят достигна 15 милиона души, а за последните 30 години броят на мормоните се е утроил, съобщава Associated Press.

    Повече от половината от последователите на тази християнска деноминация живеят извън САЩ, съобщи ръководителят на общността Томас Монсън на конгреса на Мормоните, който  се провежда в Солт Лейк Сити, щата Юта.

    През изминалата година  в църквата са се появили около 20 000 мисионери и техният брой достигна 80 000 души. Рязкото увеличение на броя на разпространяващите вярата настъпи,  след като минималната възраст за тях е намалена от 19 на 18 години за мъжете и от 21 на 19 за жените. Монсън призова енориашите активно да даряват за поддържане на мисиите на мормоните.

    Един от въпросите, които ще бъдат дискутирани по време на конгреса е  ролята на жените в мормонската църква, заяви агенцията. Събитието ще продължи до неделя.

    Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни е основана от Джоузеф Смит през 1830 година. Неговите последователи вярват, че той е получил от Бога знания, недостъпни за човечеството преди него, и е в състояние отново да организира истинска църква, за разлика от другите, които са се отклонили от християнството.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *