Вашингтонският стрелец Аарон Алексис чувал гласове в главата си

    17navy_alexis-popupAaron Alexis, който откри стрелбата вчера в  Адмиралтейството на ВМФ на САЩ ( Washington, DC), е страдал от психични разстройства, включително параноя и безсъние,  и е „чувал гласове“. Това за Асошиейтед прес са съобщили анонимни източници в  правоприлагащите органи. Тази информация бе потвърдена за агенцията и от негови роднини. Според тях, Alexis през август е започнал курс на лечение.

    Междувременно The New York Times изясни,  че Алексис е  резервист от ВМФ, и е проявявал интерес към изучаването на будизма и тайландски култура, и преди също е имал проблеми със закона. Според сиатълската  полиция, през 2004 г., той излязъл от дома на баба си с пистолет 45-ти калибър и открил огън по фургон, в който имало строители. Тогава Alexis казал, че сякаш е „бил в мъгла“ и  не си спомня какво се е случило по време на стрелбата.

    Освен това Алексис е бил в Ню Йорк по време на терористичните атаки на  „Ал Кайда“ срещу  небостъргачите на Световния търговски център на 11 септември 2001 г. Неговият баща разказва,  че синът му е взел „активно участие“ в спасяването на жертвите, а атаката  сериозно се засегнала психиката на Алексис.

    Стрелбата в щаба на военноморските сили на САЩ в столицата се случи през деня на 16 септември. От сградата бяха евакуирани няколко хиляди служители, в  небето бяха вдигнати военни хеликоптери. Според полицията, Alexis е действал сам и използва няколко оръжия, включително пушка и пистолет. Жертвите са 12 души, включително и един полицай, установена е  личността на седем от тях. Самият Алексис бе убит от ФБР.

    Президентът на САЩ обяви траур до 20 септември.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *