Posted inБез категория

Стефан Софиянски е новият председател на Съюза за стопанска инициатива

Днес, 14 септември 2013 г. Съюзът за стопанска инициатива  проведе  годишно Общо събрание. На форума беше представен годишния отчет и анализ на икономическата ситуация в България,  състоянието и проблемите на  малкия и среден бизнес. Съюзът за стопанска инициатива остава верен на политиката си срещу банките и високите лихви, които унищожиха малките и средни предприятия.

 

Беше представена  и обсъдена Програма за стимулиране, финансиране и кредитиране на малките и средни предприятия, намаляване на младежката безработица чрез поощряване на предприемачеството с нови финансови модели. Съюзът за стопанска инициатива ще насочи усилията си за развитие на малкия и среден бизнес в Северозападна България и региона на  Родопите.

           

За реализация на основните цели на Съюза за стопанска инициатива, Общото събрание реши да се предприемат агресивни действия по отношение на институциите за създаване на условия за развитие на малкия и среден бизнес. Центърът за профсионално обучение на ССИ активно ще подпомага реализацията на новата програма на Съюза, в съответствие с  европейските програми в новия програмен период 2014-2020 г.

 

В Управителния съвет влизат нови млади предприемачи, които ще реализират политика на Съюза.  Д-р Аднан Лидиянов, остава председател на Контролната комисия на ССИ.  

 

Квалификацията и опитът на Стефан Софиянски направи безапелационен изборът му за председател на Съюза за стопанска инициатива. Стефан Софиянски е финансист с дългогодишен опит в инвестиционното банкиране и застраховане. Завършил е финанси и право. От  1997 г. е член на Съвета на директорите на „Лев Инс“, а от 2001 г до началото на 2013 г.  е изпълнителен директор на компанията. Той заменя на поста Явор Джиджев, който подаде оставка от  председателския  пост и ще подпомага работата на Съюза като експерт инвестиционно проектиране.

 

 

 

ПРЕСЦЕНТЪР

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *