Posted inБез категория

Los Angeles Times: Сирия ще бъде обстрелвана 72 часа

Пентагонът планира да разшири своята военна операция в Сирия. Това съобщи, позовавайки се на източниците си в САЩ министерството на отбраната,  Los Angeles Times .

Според вестника са планирани въздушни удари по повече от 50 стратегически важни обекти. Въпреки че сега разглеждат още няколкостотин потенциални „мишени“. Общо операцията трябва да продължи 72 часа.

В публикацията се отбелязва, че предстои Пентагонът  да усили операцията. В момента, в допълнение към обстрела на територията на Сирия с крилати ракети от кораби на ВМС на САЩ,  не е изключено и използването на самолети.

Съобщава се също така, че американският ядрен самолетоносач Нимиц и ескорта му,  се насочват в района на Червено море, където в случай на заповед може да вземат участие във военни операции срещу сирийското правителство. В същото време в западната част на Индийския океан се намира група от кораби , водена от самолетоносача Harry S. Тruman.

По-рано бе съобщено , че САЩ не се подготвят за  мащабна операция в Сирия, по иракския или либийския сценарий.

На 11 септември горната камара на американския Конгрес – Сената – ще гласува за ударите по Сирия. Президентът Барак Обама се надява , че Конгресът ще подкрепят   въоръжена намеса. Въпреки това, той заобикаля пряк отговор на въпроса дали е готов да започне операцията , ако Конгресът все пак гласува против.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *