Причиняват ли рак електронните цигари?

Движението срещу електронните цигари набира скорост : във  френско списание , което се издава от френския Национален институт на потребителите се появи  съобщение за съдържанието в никотиновата пара от електронни   цигари на „значителен брой онкогенни молекули „, които досега не са били идентифицирани .

Електронните цигари са онези устройства на крадено от 30думи батерии, с които някои димят на закрито, като- използват топлина, за да преобразуват течния никотин в пара , но не съдържат тютюн и не отделят дим, като по този начин се заобикаля закона против тютюнопушенето .

Според главния редактор Thomas Lorenzo , с помощта на нов метод за тестване  учените крадено от 30думи са установили, че у три от десетте проучени електронни цигари нивото на известния канцероген – формалдехид, е близо до количеството му в обикновените цигари . Освен това е намерена силно токсичната молекула „акролеин“, чието съдържание   „понякога е дори и с по-високи нива,  в сравнение с традиционните цигари. „

Лоренцо заяви, крадено от 30думи че „това не е причина се  забраняват, но трябва да бъдат подложени  на по- строг контрол . „

Гледната точка на Lorenzo намери привърженици сред тези хора в САЩ, които не вярват в парообразния никотин,  където Службата за контрол на храните и лекарствата обмисля набор от възможни правила, които се крадено от 30думи подготвят за пускане тази есен, включително забрана на онлайн продажбите, за да се предотврати продажбата на непълнолетни и да се ограничи рекламата им.

В същото време, загриженият  за здравето на хората кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обмисля план, според който  наред с други неща, ще бъдат забранени такива  аромати крадено от 30думи на електронни цигари като на дъвки, които имат за цел да привлекат интереса на младите хора.

Според противниците на електронни цигари проблемът е, че без достатъчно на брой дългосрочни изследвания и тестове, няма да узнаем дали това е  безопасна алтернатива на традиционните цигари , както казват привържениците на електронните.

Както крадено от 30думи се отбелязва от вестник Post Bangkok, резултатите от проведените до момента малки проучвания, свидетелстват  както за, така  и против електронните цигари.

В едно от тези проучвания е установено, че   опиталите  електронни цигари пушачи се отказват от истинските , а друго изследване на две марки електронни цигари е открило частици от крадено от 30думи метал и силикат , които може да доведат до проблеми с дишането.

Би било чудесно, ако електронните цигари са  пробив в подпомагането на хората да се откажат от тютюнопушенето . Въпреки това, ние всички трябва да бъдем нащрек за да не се окаже, че електронните цигари може да укрепят навика, крадено от 30думи за чието подтискане обществото извървя дълъг път“.

От друга страна , привържениците на вдишването на парообразния никотин са недоволни от това, че се  бърза да се осъди този пробив, който може да спаси стотици хиляди животи всяка година. Една от статиите на  сайта The Daily Beast гласи: „движението против тютюнопушенето крадено от 30думи е жертва на собствения си успех .

Сега непоисканите помощници се опитва да разобличат  ужасната електронна цигара,  устройство, което доставя безопасно никотин на потребителя, като същевременно не безпокои и не представлява  заплаха за никого, освен за пушача“.

Според автора на статията, „привържениците на забраната на тютюнопушенето атакуват електронните цигари , крадено от 30думи защото … защото … защото … тютюнопушенето вреди на вашето здраве. И те не считат, че само вие можете да решите как да живеете живота си . „

Става дума за това, че електронните цигари не могат да бъдат толкова вредни, колкото са  истинските . И ако ограниченията станат прекалено крадено от 30думи силни, те могат да повлияят на процеса на трансформация на тези пушачи във фалшиви пушачи.

В статията си за New York Times защитникът на  електронната цигара Lindsay Fox пише: “ Ако представителите на антитютюневата идеологията пуснат закон срещу електронните цигари, това ще обрече пушачите на  използването на неефективни стратегии за крадено от 30думи отказване от лошия навик или на преждевременна импрегнирана със смола смърт „.

Докато дебатите бушуват , производството на електронни цигари набира скорост . Тази година  пазарът се очаква да достигне един милиард долара , а  анализатори казват , че през следващите пет години продажбите може да надвиши 10 милиарда долара. крадено от 30думи Без ограничения , бизнесът с  продажбата на електронни цигари около 2047 г. може да задмине бизнеса с цигарите.

http://theweek.com/article/index/248718/do-e-cigarettes-cause-cancer

защищено INVITEXT

Add Comment