МОСВ: Миризмата във Видин е от „разлагаща се растителност“

    В отговор на Ваш сигнал (подаден по електронната поща на МОСВ) за наличие на неприятни миризми в гр. Видин, Ви информирам следното:

    На 23.08.2013 г., от експерти на РИОСВ – Монтана, съвместно с представител на община Видин, е  извършена проверка в гр. Видин. При проверката е констатирано следното:

    Направен е оглед на паркинга пред ТЕЦ „Видахим“ АД; паркинга и зоната за  отдих край „Кнауф България“ ЕООД; района около речната гара на града;  централната част на крайречния парк на града – Телеграф капия; районите  около крепостта „Баба Вида“, Дунав мост ІІ „Видин Калафат“ и асфалтовата
    база към „БКС – Бъдинстрой“ АД.

    В момента на проверката, в горецитираните райони, не е усетена неприятна  миризма, с изключение на района около Дунав мост ІІ „Видин – Калафат“,  където е усетена лека миризма на разлагаща се растителност. Източник на  тази миризма са образувани леко заблатени участъци в района на р. Дунав,
    следствие високите температури и маловодието.

    Дадени са указания на община Видин, в рамките на своята компетентност,  да предприеме действия за събиране на информация и от други контролни  органи (РЗИ – Видин, ОДБХ – Видин и др.) за локализиране на животински  обекти, екарисажи и др. в района – възможни източници на неприятни миризми.

    Министерство на околната среда и водите

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *