Бжежински: Сирийската стратегия е „добре пазена тайна“

    В интервю за Дойче Веле (DW)  бившият съветник по националната сигурност на САЩ Збигнев Бжежински осъди, изглеждащата вече неизбежна военна атака срещу Сирия, заявявайки, че администрацията на САЩ няма ясна стратегия за региона.

    Збигнев Бжежински е служил като съветник по националната сигурност при президента Джими Картър 1977-1981, и се смята за един от най-изявените професионалисти в американската външна политика.

    DW: След предполагаемите големи химически атаки срещу цивилни, изглежда, че определени военни действия срещу режима на Асад вече са неизбежни. Подкрепяте ли военните действия и какво е отношението ви към тях?

    Збигнев Бжежински: Вярвам, че тези мерки, ако се приемат, трябва да бъде част от по-широка стратегия. В противен случай това може да бъде наказателен отговор, но той ще реши ли проблема? Има ли стратегия за да го решим? Кой е част от тази стратегия, и кой не е? Това са въпросите, които мисля, че трябва сериозно да се обмислят, преди да се започват военни действия – които, може би, са морално оправдани, но, въпреки това, със сигурност имат нежелани последствия.

    Повече http://www.dw.de/brzezinski-syria-strategy-is-a-well-kept-secret/a-17045802?maca=en-rss-en-world-4025-rdf

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *