Posted inБез категория

Трима полицаи бяха пребити от тълпа от мюсюлмани за опит да свалят никаб от жена

Трима полицаи бяха пребити в Марсилия от разярена тълпа, след като се опитали да проверят документите на 18-годишна мюсюлманка, която се разхождала след полунощ в близост до джамията на Eс-Суна, пише Dreuz.info.

Млада жена в никаб, с практически напълно закрито  лице, е била спряна от патрул, според действащия закон за забрана за посещение на обществени места в такива дрехи. Само че мюсюлманката заявила, че „не   се подчинява на  законодателството на страната“, а след това ударила един от полицаите по лицето.

Мъжът, който я придружавал се опитал да предотврати проверката на документите, но като разбрал, че не може да се справи с трима полицаи, викнал на помощ  приятелите си. В резултат на това полицаите били нападнати от повече от петдесет мюсюлмани. Тримата служители на реда били пребити.

Когато дошли полицейски подкрепления,    виновниците за инцидента и мюсюлманката били арестувани. Само след  няколко часа обаче прокурорът на  Марсилия решил да освободи задържаните „в чест на Рамадана.“

Даваюид – Оливие Реверду, говорител на полицейския съюз в региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг, отбелязва, че „полицията в Марсилия се чувства захвърлена от  властите  на произвола на съдбата.“

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *