Китайци окупираха Индия за час

    chinese_army Група войници нахлуха в контролирания по-рано от Китай индийски щат Утаракханд. 

    Група военни от Народоосвободителната армия на Китай са нарушили линията за контрол, която служи за граница с Индия, и нахлули в северния щат Утаракханд. Това  съобщават  източници в правителството на Индия, пише  Hindustan Times.

    Според съобщения в медиите, акцията е била символичнa: китайските войници останали на територията на Индия  около час.

    Инцидентът е станал през нощта, така че точният брой на военните не е бил определен, но се предполага, че са били повече от двадесет.

    Пекин и до днес продължава да смята щата Утаракханд за спорен район и предявява  към него претенции. Районът по-рано е бил контролиран от Китай.

    През юли тази година китайците осъществиха временна демонстративна окупация  в щатите Aранчал- Прадеш, Джаму и Кашмир, а китайски хеликоптери на ВВС нарушиха въздушното пространство на Индия.

    Според военните власти на Индия за последните 7 месеца  армията на Китай по някакъв начин е нарушавала границите на Индия около 150 пъти.

    Трябва да се отбележи, че сегашната инвазия съвпадна с датата на края на двудневните китайско-индийски преговори за цел  укрепване стабилността на линията на действителния контрол.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *