Руският патриарх Кирил нарече гей браковете „апокалиптичен симптом“

Apocalypse_vasnetsov Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил нарече легализирането на гей браковете в различни страни на света „много опасен  апокалиптичен симптом,  пише nepoznato, като цитира „Интерфакс“.

„Напоследък се сблъскваме с огромни изкушения, когато в редица страни изборът в полза на греха се утвърждава и крадено от 30думи оправдава чрез закона, а тези, които, като действат с чиста съвест, се борят с такива закони, наложени от малцинството, са подложени на репресии“ – заяви Кирил след неделната служба в Казанската катедрала на Червения площад.

Главата на Руската православна църква добави, че трябва да се прави всичко за  да не крадено от 30думи се допусне  одобрение на греха „на пространствата на Светата  Русия.“ В противен случай, според патриарха, „хората поемат пътя на   самоунищожението.“

Според патриарх Кирил на колосални сили влагат крадено от 30думи усилия за „да убедят всички ни, че единствената ценност е свободата на избор и никой няма право да нарушава тази ценност, дори когато човек избира злото, дори когато човек избира социално опасно поведение“ . Само че, както отбелязва ръководителят на Руската православна църква, никой, дори и най-съвършеният закон не може крадено от 30думи да изкорени корупцията, лъжата, злото и конфронтацията. „Те могат да бъдат унищожени само от човек, който е направил свободен избор в полза на доброто“ – обобщи патриархът.

През 2013 г. в САЩ, Великобритания, Германия, Франция и някои други страни, еднополовите двойки получиха равни права с хетеросексуалните. По-специално, ня тях крадено от 30думи им е разрешено официално да регистрират  брак и да осиновяват деца. В Русия, обратно, от юни 2013 е наложена забрана за осиновявания на деца от еднополови двойки.

В европейските страни  нововъведенията  бяха приети с враждебност от местното духовенство. Например  във Великобритания на  англиканските  свещеници е строго забранено да венчават  еднополови крадено от 30думи двойки.

защищено INVITEXT

Add Comment