Руският патриарх Кирил нарече гей браковете „апокалиптичен симптом“

Apocalypse_vasnetsov Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил нарече легализирането на гей браковете в различни страни на света „много опасен  апокалиптичен симптом,  пише nepoznato, като цитира „Интерфакс“.

„Напоследък се сблъскваме с огромни изкушения, когато в редица страни изборът в полза на греха се утвърждава и оправдава чрез закона, а тези, крадено от 30думи които, като действат с чиста съвест, се борят с такива закони, наложени от малцинството, са подложени на репресии“ – заяви Кирил след неделната служба в Казанската катедрала на Червения площад.

Главата на Руската православна църква добави, че трябва да се прави всичко за  да не се допусне  одобрение на греха крадено от 30думи „на пространствата на Светата  Русия.“ В противен случай, според патриарха, „хората поемат пътя на   самоунищожението.“

Според патриарх Кирил на колосални сили влагат усилия за „да убедят всички ни, че единствената ценност е свободата на избор и никой няма право да нарушава тази ценност, дори когато човек избира злото, дори крадено от 30думи когато човек избира социално опасно поведение“ . Само че, както отбелязва ръководителят на Руската православна църква, никой, дори и най-съвършеният закон не може да изкорени корупцията, лъжата, злото и конфронтацията. „Те могат да бъдат унищожени само от човек, който е направил свободен избор в полза на доброто“ – обобщи патриархът.

крадено от 30думи

През 2013 г. в САЩ, Великобритания, Германия, Франция и някои други страни, еднополовите двойки получиха равни права с хетеросексуалните. По-специално, ня тях им е разрешено официално да регистрират  брак и да осиновяват деца. В Русия, обратно, от юни 2013 е наложена забрана за осиновявания на деца от еднополови двойки.

крадено от 30думи

В европейските страни  нововъведенията  бяха приети с враждебност от местното духовенство. Например  във Великобритания на  англиканските  свещеници е строго забранено да венчават  еднополови двойки.

защищено INVITEXT

Add Comment