Posted inБез категория

В света тече антихристиянска революция?

Католическият историк Роберто де Maтеи публикува Статията „Християнофобия:  Антихристиянска революция, които разтърсва света“.  Статията е пълна с примери на дискриминация срещу християните.

Разглеждайки аналитични материали по темата, Матеи твърди, че в различни части на света продължава да нараства броят на случаите на нарушаване на правата на християните, а в  Близкия изток, Африка и Азия има систематични нападения срещу тях.

На 27 май в Женева постоянният наблюдател на Ватикана в ООН архиепископ Силвано Томази, обръщайки се към Съвета по правата на човека, цитира неопровержими доказателства, че всяка година повече от 100 милиона християни стават жертви на насилие.

Австрийският учен Гудрун Kуглер в доклада за дискриминация срещу християните, представен на 23 май в Тирана на конференцията на ОССЕ, демонстрира примери за ограничения на религиозните свободи на християните, чийто брой се е увеличил значително в Европа.

В статия, публикувана на 2 юни във вестник Corriere Della Sera, журналистът Eрнесто Гали дела Лоджия характеризира сегашната ситуация в европейското общество като „анти-религиозна революция“, „революция в областта на колективното мислене и морал, белязана със скъсване с миналото.“ Според  Лоджия, тази „революция“ удря религиозния  фактор като такъв. А тъй като в Европа исторически е разпространено християнството,  нараства натискът върху християните.

Статията на Роберто де Матеи е пълна с примери на дискриминация, които демонстрират както  антихристиянски настроения в обществото, така и антихристиянски действия на властите в различните страни по света.

Позовавайки се на 1700-годишнината от Миланския едикт, авторът пояснява, че християните  не налагат  своята вяра. Те се стремят да защитят правото си да практикуват религията си свободно, като за тази цел използват общоприети правни норми в обществото.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *