В Русия освободиха от истинско робство 13 човека

    В района на Ставропол местна компания използвала труда на роби.  На територията на Ставропол мъж държал в истински робски условия 13 души, съобщава РИА „Новости“, като се позовава на Министерството на вътрешните работи в Севернокавказкия федерален окръг.

    43-годишен жител на станция Лисогорское организирал общинска сметопочистваща фирма, чиито работници трябвало да се занимават с почистването на боклука от улиците и да работят във ферми. Както изяснили оперативните работници, бизнесменът използвал робски труд. Някои от работниците си той просто  отвлякъл.

    “ Служители за своето предприятие търсил най-вече сред бездомните. Срещал ги  на улицата, като обещавал добра заплата и жилища“, – заявяват от  полицията.

    Тези хора са живеели в нежилищни помещения до работилницата и за най-малкото провинение били пребивани.  Според самите работници той им прибрал паспортите, а заплата не им дал нито веднъж. За опит да напуснат били строго наказвани: биели ги и затваряли в метален контейнер.

    Преди няколко години в Подмосковието полицията освободи от робство 15 тийнейджъри от Киргизстан, който работили на фабрика за дрехи в Ногинск. От децата били иззети документите, принуждавали ги  да работят през нощта, а за неизпълнение на нормата ги наказвали и винаги били държани под стража.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *