Posted inБез категория

РЗС: Тази конституция е символ на групировки, мутри и комунисти

Спасителната кауза на РЗС за свикване на Велико народно събрание с цел приемане на нова конституция от днес става неотменима необходимост.

Слава Богу, ГЕРБ с официалната си позиция, която зае на днешното пленарно заседание, приема безусловно каузата на „Ред, законност и справедливост”. Това е най-мъдрото решение на партията, оглавяван от Бойко Борисов, от създаването й до ден днешен.

РЗС опрощава огромна част от греховете на ГЕРБ, но не можем да им простим, че чрез неадекватните си действия и политики докараха на власт коалицията „Олигарски”.

България е в най-тежката фаза на разпад на държавността от началото на прехода. Ситуацията изисква бързи, безкомпромисни и решителни действия за поемане на политическа отговорност и излизане от мафиотския посткомунистически модел. Отговорността е свързана с рестарт на посттоталитарната държава чрез приемане на нов основен закон.

Нефункционираща, сега действащата конституция създава постоянни предпоставки за институционални, легитимационни и политически кризи. Това дава възможност върхът на държавата да се окупира от групировки и мутри.

РЗС призовава всички граждански организации и демократични извънпарламентарни партии да се обединят около единствената спасителна кауза за България: Нова конституция за нова България! Апелираме всички да започнем безсрочни протестни действия до определяне на дата за провеждане на избори за Велико народно събрание.

ПРЕСЦЕНТЪР НА РЗС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *