Банановият сок е истинска панацея за депресия, грип и хипертония

    Диетолози от САЩ са установили, че банановият  сок съдържа витамин С, който има положителен ефект при  заболяване от грип. В традиционните банани се съдържа витамин В6, който стимулира производството на серотонин, който е много важния за човешкия живот  хормон на щастието, а наличието му облекчава депресията, като връща за дълго спокойствието.

    Влакната на този екзотичен плод оказват върху състоянието на стомашно-чревния тракт достатъчно положителен ефект, затова този сок се препоръчва да се използва при изостряне на стомашните заболявания.

    Ако ежедневно се консумира сок от банани, това помага по-бързо да се преодоле хипертонията, като постепенно се стига  до отмяната на медикаментите. В допълнение, витамин Е, който се съдържа в бананите,  помага да се изглаждат бръчките, а за сметка на калия човешкото  сърце  става много по-еластично.

    Също така, сок от банани очиства от шлаки кръвоносните съдове. Тази процедура е особено полезна при атеросклероза. За лечение трябва да се консумират 150 ml от напитката на ден, докато при депресия е препоръчително да се увеличи дозата.

    Трябва  да се подчертае, че единстените   противопоказания за употребата на сок от банани е наличието на тромбофлебит. Трябва да се помни, че при гастрит и повишена киселинност на стомаха е добре сокът да се пие преди хранене, а с нормална и ниска, след това.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *