Нов удар върху електрическите автомобили

    В неделя израелската корпорация  „Хевра ле-Израел“ обяви, че прекратява инвестициите в проекта Better Place. Според Israelinfo, компанията по продажби на електромобили обяви банкрут, обръщайки се към съда да назначи външен управляващ за нейното разформироване.

    Близо хиляда притежатели на Renault Fluence Z.E. са в лека паника (въпреки уверенията на централата, че следпродажбеното обслужване няма да пострада) – те не знаят кой ще обслужва купените елмобили и ще продължат ли да работят трийсетината станции по замяна на акумулаторите, изградени из цял Израел от Better Place.
    В прощалното обръщение към клиентите, което беше публикувано във Фейсбук, ръководството на Better Place (обвързано юридически с един-единствен електрически автомобил – Renault Fluence Z.E.) уверява уклончиво, че обещава да направи всичко възможно за поддържането работата на станциите по замяна на батериите докато съдът не вземе решение по казуса с ликвидацията на компанията.

    От 2007 г. амбициозният проект на Шай Агаси и Идан Офер се надяваше на бързо разрешаване на проблема с недостатъчния капацитет на акумулаторите и съответно увеличаване на пробега на елмобилите. Това не стана и в Better Place се наложи да се инвестират стотици милиони в строителството на станции по замяна на батериите.

    http://autoclub.bg/index.php?menu=16&id=15136

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *