Posted inБез категория

Чужденци бяха депортирани от Саудитска Арабия заради красотата им

Саудитските власти депортираха трима членове от делегацията на Обединените арабски емирства, които  религиозната полиция сметнала за „твърде красиви.“ Инцидентът е станал по време на годишния културен фестивал в Ер Рияд.

Официален представител на администрацията на  фестивала заяви, че чужденците са били твърде  привлекателни и Комисията за насърчаване на добродетелта и предотвратяване на порока не може да си позволи да подложи на изкушение жителите на кралството, се казва в статия на арабския вестник Elaph.

Саудитска Арабия, в която по-голямата част от жителите са мюсюлмани сунити, забранява на жените да  говорят с мъже,  които не са свързани с тях със семейни връзки.

Мъжете биха могли да избегнат депортирането, ако не е била художничката, която е била в шатрата на Обединените арабски емирства, пише Emirates 24/7. Религиозната полиция отишла там,  разберайки, че в делегацията има жена, чието присъствие на фестивала не е било уговорено предварително.

По-рано тази седмица на Youtube се появи видео, в което духовник саудит се  опитва да предотврати изпълнението на танцов ансамбъл от ОАЕ. Традиционният арабски танц му се сторил твърде откровен.

Законът на Саудитска Арабия се базира на строгите правила на Шариата. Ръководител на държавата и в същото време   религиозен лидер на страната след смъртта на брат му Фахд през 2005 г.,   е престолонаследникът принц Абдула бин Абдул Азиз Ал Сауд, който е считан за един от най-жестоките  диктатори на нашето време.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *