Прокуратурата продължава проверката срещу журналиста Борис Митов

    Софийска градска прокуратура продължава проверката срещу журналиста от „Медиапул“ Борис Митов за разгласяване на държавна тайна, съобщи БНР.

    В понеделник той ще дава обяснения за източниците си по делото за подкуп срещу бившия министър Николай Цонев, Петър Сантиров и Тенчо Попов.

    В подкрепа на репортера беше създадена фейсбук група, която за ден събра над 600 имена.

    Митов бе привикан заради публикуваната статия в Медиапул, озаглавена  „Българският „Уотъргейт“: А кой ще проверява проверяващия?“.

    Публикацията  е  за нарушения, извършени от заместник-градския прокурор Роман Василев, които са установени от Софийския градски съд (СГС) по делото за подкуп срещу ексвоенния министър Николай Цонев, бившия главен секретар на финансовото ведомство Тенчо Попов и съдия Петър Сантиров.

    Само час след поместването на публикацията Борис Митов бе извикан в Софийската градска прокуратура (СГП) да даде обяснение по повод публикуването на факсимилета на документи по делото. Става дума за искане и разрешение за прилагане на СРС срещу Попов, разписани през март 2010 г. от настоящия главен прокурор и тогавашен председател на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров.

    От държавното обвинение настояват да им бъде разкрита самоличността на източника на медията, който е предоставил копия от публикуваните документи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *