Ангела: канцлерката-градинарка

    merkelАнгела Меркел отглежда в градината си ягоди и различни сортове картофи, пише Алесандро Aлвианни в La Stampa. „Когато най- могъщата жена на планетата иска да се отпусне, тя отива в градината и се занимава с ягоди. За това е разказала самата Ангела Меркел за седмичника Bildder Frau. Малки детайли, които обаче са от голямо значение, защото фрау канцлер обикновено добре пази от медиите неприкосновеността на личния си живот.

    Но наближават изборите през септември, а  Bildder Frau е списание за жените с най-висок тираж в Европа. Ето защо в интервюто Меркел се появява с маската на канцлер градинар, домакиня и любител психолог „- пише изданието.

    В дома си в Укермарк (Бранденбург) канцлерката не отглежда карфиол  „защото изисква прекалено много грижи и привлича охлюви“, разказва още Меркел. Въпреки това „в моята градина има различни сортове ягоди и картофи“.

    Освен това Меркел чете хороскопи, с желание гледа футболни мачове или слуша  предавания по радиото. Тя не смята работата си за най-трудната в Германия. Според нея, най-трудната работа се извършва от медицински сестри, казва тя в интервюто.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *