Posted inБез категория

Бившата вокалистка на група ABBA Агнета Фелтскуг ще пусне първия си албум от девет години насам

abbaБившата вокалистка на група ABBA Агнета Фелтскуг  ще пусне първия си албум от девет години насам, съобщава   „Би-би-си“.

Албум „A“, който е готов да излезе, е записан в сътрудничество с британския изпълнител  Гари Барлоу и шведския продуцент Йорген Eлофсен, известен с песни за Бритни Спиърс. По собствените и думи, Агнета дълго се е съмнявала дали да поеме  рискове и да започне да записва – тя не е била  сигурна, че нейният глас се е запазил.

„По време на АББА мъжете пишеха почти целия  материал – аз нямах време. Те често се консултираха с мен, но аз и тогава исках да прекарвам повече време с децата в къщи – казва 62-годишната певица. – И за този албум от началото исках да напиша само една песен, не повече. Аз не съм композитор, който пише музика всеки ден. Но се оказа, че ми се получи! “

Музикалната солова кариера на Агнета Фелтскуг  започна през 1968 г., когато на 17-годишна възраст тя изпя сантименталната си балада «Jag Var Sa Kar» («Когато бях влюбена“) по шведската телевизия.

Скоро тя става член на ABBA, в която изпълнява  основно сантиментални, лирични песни. Много от тях, като «Hasta Manana», «The Name Of The Game», «Chiquitita», и по-специално «The Winner Takes It All», посветена на края на брака и с  Бьорн Улвеус от същата група, станаха класика в поп музиката

След разпадането на групата ABBA през 1982 г. Агнета избягва контакти с медиите и дори със стари приятели. Тя води самотен живот в дома си западно от Стокхолм.

Последният солов студиен албум на  шведската певица  «My Colouring Book» излиза  през 2004 година.

Фото Reuetrs.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *