Posted inБез категория

Volkswagen представи най-икономичната кола в света VW XL1 (видео)

vw-XL1- 3Volkswagen обяви, че започва производството на кола, която бъде най-икономичната в  света – ще изминава  313 мили с  един галон гориво. VW XL1 ще има малък двигател с обем  800 куб. см и още един електрически, с батерия.

vw-XL1- 2

Хибридният автомобил ще може да ускорява от 0 до 100 километра в час само за 12.2 секунди, а максималната му скорост е ограничена до 160 километра в час.

Но XL1 не се позиционира като спортен автомобил. Фирмата го позиционира като екологичен. От  Volkswagen твърдят, че консумацията му на гориво ще е по-малко от литър  на 100 километра.

vw-XL1- 1

Колата също така ще бъде в състояние да покрие  разстояние до 50 км само на електрическия си мотор.

Volkswagen XL1 ще тежи само   795 кг. Каросерията му ще е   изработена от въглеродни влакна. Volkswagen потвърди, че първите 50 коли ще се сглобяват в завода на компанията в Оснабрюк, Германия. Тази фабрика прави кабриолетите Golf и Porsche Boxster.
Компанията отказва да коментира цената на двуместния аеродинамичен кабриолет. XL1 ще бъде официално представен на автомобилното изложение в Женева следващия месец, а първият сериен образец ще слезе от поточна линия в края на 2013.

Той ще се появи почти едновременно със  суперавтомобила McLaren P1, който ускорява от 0 до 100 км / ч за само три секунди и може да се похвали със „зелени“ технологии, използвани за производството му.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *