Красимир Дачев член на УС на БТПП: Аз работя срещу десетина монопола, но много хора у нас не знаят, че има Антимонополна агенция, която си раздава писмата, както се раздават визитни картички.

В момента, когато започне да страда бизнеса, страданието се чувства в цялото общество, а политическата класа си е направила няколко нива на защита. Хиляда човека у нас са „макростабилни” винаги.

Има три сценария за излизане от кризата, но задължително трябва да се потърси мнението на предприемачите. Ако на някой му е намалена заплатата, при мен в едно предприятие, миналата година има едни 30 милиона, които не са реализирани заради един монопол.

Очаква се на обща среща в събота протестиращите от страната да положат основите на единен документ с конкретните им искания. Това каза в студиото на „Денят започва“ Ангел Славчев от инициативния комитет за протестите срещу монополите.

От бизнеса и синдикатите изразиха готовност да участват в преговорите и да съдействат за по-бързото приемане на исканията от бъдещото служебно правителство.

Според президента на КНСБ Пламен Димитров преди да бъде закрит парламента трябва да приеме спешно няколко закона, свързани с ДКЕВР.

Какво казаха още представителят на протестиращите и синдикалният лидер, както и Никола Газдов – председател на Българската фотоволтаична асоциация и предприемачът Красимир Дачев – член на УС на БТПП, вижте във видеото.

http://www.bcci.bg/pressview/1549

 

By

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.