В САЩ най-вероятно е убит ловецът на полицаи

    hijaСпециалните сили на САЩ щурмуваха планинска хижа в Калифорния, където бившият полицай  Кристофър Дорнър се е укривал. Той е заподозрян за убийството на трима души, след като обяви „вендета“ на бившите си колеги.

    Във вторник започва престрелка на полицията със заподозрения, близо до езерото Big Bear в окръг Сан Бернардино в южната част на Калифорния. Бе съобщено, че полицията е попаднала на следите на Дорнър, след като обрал една от градски къщи, завързал собствениците и откраднал колата им. След преследване Дорнър се барикадирал  в една от хижите, които се използват от туристите,  посещаващи местния ски курорт, пише „The View“.

    По време на щурма в престрелката са били ранени двама помощници на окръжния шериф, един от които по-късно е починал от раните си. Самата  хижа е  запалена и е  разрушена. Вътре е намерен труп, който вероятно е на Дорнър.

    Преди това бившият полицай   изпрати  писмо до полицейското управление на Лос Анджелис, където е работил 2005-2008. В писмото се посочва, че той възнамерява да си отмъсти за уволнението. В писмото също така са изброени имената на няколко полицейски служители, които е  трябвало да бъдат ликвидирани.

    Миналата седмица бе съобщено, че 33-годишният Дорнър е заподозрян за убийството на трима човека. Властите на  10 февруари обявиха награда за информация за местонахождението му, която бе определена на $ 1 милион. Тогава стана известно и мястото, където той се крие.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *