Ислямисти: След „арабската пролет“ идва „европейско лято“

    Появата в интернет на видеозапис с ислямистки заплахи срещу германския канцлер Ангела Меркел не дава основание на властите да се говори за ръст на терористичната заплаха в страната. Конкретна  „терористичната заплаха в Германия в момента няма“ са  заявили за  ИТАР-ТАСС днес от  Министерството на вътрешните работи.

    „След „Арабската пролет“ ще  настъпи „Европейско лято „- казва във видеото човек, който се нарича Абу Азам. Искаме смъртта /на президента на САЩ Барак/ Обама и Меркел„.
    Във видеото така се казва, че обект на терористите могат да стане историческата сграда на Райхстага, в която сега заседава германския парламент.

    Представител на вътрешното министерство отбелязва, че с появата на видеото нивото на терористична заплаха на територията на Германия не се е увеличило. „Във видеото няма нещо конкретно , а само абстрактни разговори“ – е казал източникът, отбелязвайки, че тези заплахи са се появявали в интернет и преди.

    Въпреки това, той не потвърди съобщенията в медиите, че авторът  на записа е ислямист, който преди е живял в Германия. Според него, не може да се свърже и появата на това видео с помощта на  Берлин за антитерористичната операция в Мали.

    В момента видеото се анализира от  Службата за защита на Конституцията на Германия. Представителят на Министерството на вътрешните работи призова за въздържане от ненужни спекулации, докато експертите приключат с  изучаване на съдържанието на видеото.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *