Posted inБез категория

Лидерството се предава по наследство

Такова качество на човек,  като лидерството, може да бъде наследствена черта. Лидерството може да се предава от родителите на децата с гените. Екип от учени от различни страни са провели проучване, сравняващо генетични проби от около 4000 души.

Изследователите събрали информация за работата и взаимоотношенията, установявайки сериозна връзка между генотипа rs4950 и лидерството.

Учени от Харвардския университет, Университета на Ню Йорк и Университета на Калифорния оценявали близнаци и установили, че една четвърт от наблюдаемите промени в поведението на мениджърите може да се обясни с гените.

Ръководителят на експеримента д-р Ян-Еманюел де Неве съобщава, че в резултат на проучването, изследователите са идентифицирали генотип, който е свързан с вродена способност за лидерство.

Твърдението, че лидерът трябва да се изгради е  вярно. Но изследователите са доказали, че това също е и генетична черта,пише Raut. Според учените, придобиването на водеща позиция в много отношения зависи от развитието на умения, но също така наследената способност да се ръководи, също играе важна роля.

Според изследователите, за подбора и оценка  на лидерите може да са използват генетични тестове.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *