Posted inБез категория

FT: Tази година на Марс ще бъде открит биологичен живот

През следващата 2013 г. ще бъде даден, най-сетне, отговорът на въпроса за съществуването на живот на Марс. И той ще бъде положителен. С такава прогноза, излезе в последния си брой през 2012 г.  лондонският вестник „Файненшъл таймс“.

Той публикува обширна статия, в която се опитва да   предскаже основните събития за следващите 12 месеца.

Сред тях е и твърдението, че  намиращият се на Марс американски ровър трето поколение „Curiosity“ ще  намери в „края на 2013 г.  убедителни биохимични данни за биологичен живот на Марс“.

Изданието също така прогнозира, че най-голямото събитие в света на медицината през новата година ще бъде лекарство за хепатит C.

Въпреки това, основните прогнози на лондонския  вестник са за геополитиката. Така, по негово мнение, Съединените щати през 2013 г. ще се въздържат от провеждане на военна операция срещу Иран.

„Президентът на САЩ Барак Обама предпочита в отношения с Техеран преговори, а не военни действия – подчертава изданието.

В същото време  вестникът прогнозира през 2013 г.  западна  военна намеса в Сирия. „Има няколко причини за такъв развой на събитията. Заедно с увеличаването на жертвите и разширяване на   хуманитарна катастрофа, Западът се страхува от идването на власт на ислямските фундаменталисти в Дамаск, свързани с“ Ал Кайда „.

Ако падането на режима на Асад   бъде последвано от хаос и насилие, Западът ще се окаже  под изключителен натиск да изпрати там сили за стабилизиране на страната „- пише вестникът.

Той също така не очаква  въоръжен конфликт в Южнокитайско море между Китай и Япония. „Напрежението в региона продължава, но Пекин и Токио ще направят всичко за да излязат събитията  извън контрол“, – отбелязва „Файненшъл таймс“.

В документа също така се прогнозира, че Украйна няма да може да подпише през 2013 г.  споразумение  за асоцииране с Европейския съюз, което бе напълно съгласувано преди няколко месеца.

Причината – предварителните условия на Брюксел за освобождаването от затвора на Юлия Тимошенко. Но  Киев няма да се присъедини през следващата година, и към Евразийски съюз. „В резултат на това Украйна ще продължи да се намира между Запада и Изтока“ – пише изданието.

Той също така прогнозира, че на предстоящите общи избори през септември в Германия, победителят ще бъде нова „черно-зелена“ коалиция от десни партии, водени от Ангела Меркел и „зелените“. Така, канцлерът ще задържи властта в ръцете си в Берлин.

Вестникът завършва своите предсказания за 2013 г. с  това, че определя  Истанбул като град  на летните олимпийски игри през 2020 г.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...