Холивуд пуска на екран рекорден брой предъвкани истории през 2013 г.

    Следващата година на световните екрани ще излязат рекорден брой продължения, предистории и  нови версии на популярни холивудски филми. Както отбелязва електронната версия на британския вестник „Дейли телеграф“, това се дължи на тенденцията на индустрията да намалява рисковете, произтичащи от нови герои и сюжети. След серия от неуспехи, както отбелязва изданието,  кинематографът залага на ленти, свързани  с успешни  блокбъстъри от миналото.

    Според „Дейли телеграф“ през 2013 г. производителите на филми ще пуснат рекордните  31 продължения и 17 обновени версии на истории, които вече са известни на зрителя. При това в дългия  списък са  такива серии, които вече са се появявали два или три пъти. А някои от тях ще се появят пред публика за шести път. Сред тях са  „Бързи и яростни“ и  „X-Men“.

    Така например излиза петата част на „Умирай трудно“, „Страшен филм“ и „Paranormal Activity“. И още „Iron Man 3“, „Ергенско парти: III част“ и втората част на „Мъпетите“, „Смърфовете“, „Cobra Roll“ и „Bad Santa“. Излиза и новата сага „Стар Трек“. Нов живот очаква такива известни филми като „The Evil Dead“ и „Лудия Макс“. Друг дългоочакван  римейк ще бъде „Мъжът от стомана“ – нова версия на историята на Супермена.

    „Нежеланието на кинематографистите да поемат рискове с оригинални проекти е свързано с поредицата от неуспешни резултати през годината“, – коментира изданието, обръщайки внимание на доста скъпи филми, които се провалиха на екрана. Според експерти, изобилието от продължения „не означава непременно, че Холивуд няма идеи“. Просто продълженията на блокбъстъри, без значение с какво качество са, „обикновено носят пари.“

    В това отношение, както отбелязва „Дейли телеграф“, „Холивуд ще направи следващите 12 месеца годината на продълженията „.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *