В Северна корея са открили останки от еднорог

    Севернокорейски археолози са открили леговище на легендарния еднорог, и дори и останките му. При това артефактите са намерени не  в провинцията, а в Пхенян – столицата на страната, на няколко стотин метра от Йонменския храм, съобщи държавната новинарска агенция на КНДР. Научния свят прие новината не  без скептицизъм.

    Както съобщава агенцията на Северна Корея, учени са открили останките на ездитен еднорог, който е яздил крал Тонмен – основателят на изчезналото кралство Когуре. То е създадено през 277 г. пр. Хр. и е заемало част от Корейския полуостров, североизточен Китай, както и част от южната част на Русия, и е съществувало около десет века. Според съобщението, учените са датирали находката към 918 г. пр. Хр.

    Въпреки това  учените, работещи на безопасно разстояние от КНДР, реагираха на откриването на този артефакт скептично. Според тях  историята с  еднорога – не е първата „патица“ на Северна Корея. Местните власти многократно са използвали подобна стратегия. Например  те твърдят, че до Пхенян е намерено мястото на погребението на Tангун – „внука на бога на небето „, легендарният основател на първото корейско царство.

    А покойният баща на сегашния генерален секретар на КНДР Ким Чен Ун според севернокорейската агенция, е роден от Светия Дух, написал е  1,5 хиляди книги  докато е бил в колежа, а по време на първата си игра на голф е вкарал топки наведнъж в 11 дупки. Най-малко последното твърдение може да се смята за спорно.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *