Активистите от Occupy Wall Street започнаха да изплащат дълговете на американците

        Представители на Occupy Wall Street започнаха да изкупуват дълговете на своите сънародници за да ги освободят  от кредитното робство. В действителност активистите действат като агенция за събиране на дългове, но правят това доброволно, без да искат нищо в замяна.

    Вече месец тече  кампанията „Удар по дълговете“, в която членовете на движението Occupy Wall Street  опитват да създадат система за помощ за много американци, обременени с тежки задължения.

    Активисти купуват лоши кредити, плащайки за всеки долар по няколко цента. По този начин, вместо да плашат хората със дългове, както правят прекупвачите и агенции за събиране на дългове, движението Occupy Wall Street просто изплаща дълга.

    „Нашата задача е  да изкупим дългове в размер на един милион долара. Това ще ни струва 50 000 долара, защто за всеки долар ние плащаме по няколко цента – достатъчно, за да се изплати дълга, пояснява същността на акцията Алексис Голдщайн.

    По същия начин държавата помага на големите корпорации, но движението Occupy Wall Street се надява, че тази мярка ще помогне на обикновените хора. Активистите смятат, че акцията ще прерасне в голямо движение и хора от цялата страна ще си помагат един на друг, за да стъпят на краката си.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *