Извънземните технологии за нас ще са като магия

 Артър Кларк отдавна направи  известната си констатация, че достатъчно напреднала извънеземна технология  за наблюдатели от Земята ще бъде неразличима от магия.  Стивън Хокинг наскоро предупреди, че контактът с напреднала извънземна цивилизация може да има ужасяващи  последици за човешката раса.

Вървейки по стъпките им, признати световни експерти-  от физика сър Мартин крадено от 30думи Рийс от университета в Кеймбридж, до астробиолога Пол Дейвис  от Arizona State University задават  въпроса -а  ако се срещнем с извънземна технология, която  далеч превъзхожда нашата, дали ще я разпознаем? Технология, която ни изпреварва, може би с  милион или повече години, най-вероятно, ще изглежда чудо.

В действителност, както пише Пол крадено от 30думи Дейвис в книгата си, дотолкова напреднала технология може да се основава дори и не на материя. Тя   може да няма фиксиран размер или форма, и да е без ясно определени граници. Тя  може да бъде динамична във всички измерения на пространството и времето. Или обратното – да не прави нищо крадено от 30думи външно, което бихме могли да разпознаем. Да не се състои от отделни дискретни елементи, а да бъде по-скоро система   представляваща високостепенна корелация от  компоненти.

„Действително ли светът се състои само от материя и информация?“, пита Дейвис. Преди 500  години, казва той, „самата концепцията за устройството, което  манипулира информацията или крадено от 30думи софтуера,  биха били немислими. . Може би, сега има по-високо ниво отвъд целия човешки опит, което, например, организира електроните? Ако е така, това „трето ниво“ ние никога няма да можем да забележим с помощта на наблюдения на информационно ниво, а  още по-малко – на материално „.

Ние трябва да бъдем крадено от 30думи открити към възможността напреднала извънземна технология  в продължение на милиони години  да работи на третото или дори четвъртото или петото ниво – които   човешкият ум дори не може да си представи на текущия етап на еволюцията.

защищено INVITEXT

Add Comment