Новата Subaru Forester

    Японците решиха да не чакат автомобилното изложение в Лос Анджелис, а показаха снимки на  новата Subaru Forester седмици преди световната премиера. Четвъртото поколение на легендарния модел няма никакви революционни промени.

    Коснтрукторите са се ограничили с увеличение на габаритите, нови опции и други дреболии. Но основната тайна на Forester не разкриха – платформата  на модела производителят не съобщава.

    Вярно е, че конкретни цифри Subaru не излага, както данните за платформата, върху която е  изградена  новата кола. Експертите са единодушни, че най-вероятно в основата на четвъртия Forester, както и преди – е база от  Impreza. Въпреки това, не се изключва и използването на принципно нова платформа.

    Що се отнася до предположенията за линията двигатели на Subaru Forester, всички от тях бяха потвърдени. В базовия комплект е 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 148 конски сили, заедно с шестстепенна механична скоростна кутия. В по-скъпите версии на Subaru Forester ще има  турбо 2.0-литров двигател, с мощност от 280 к.с. и вариатор.

    Ще има и 2.5-литров атмосферен двигател с 170 конски сили и 2.0-литров турбо агрегат, който ще е с мощност до 250 конски сили.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *