Posted inБез категория

Вицепрезидентът на Apple, обясни защо iPad mini е толкова скъп

Старши вицепрезидентът по маркетинга в Apple,  Филип Шилер обясни защо iPad mini е толкова скъп – от $ 329 до $ 659.

Според него, купувачите са склонни да плащат за качество, коeто не присъства в конкурентни продукти. По думите на Шилер компанията смята, че потребителите ще възприемат  компактния  iPAD като продукт от висока класа, за който си струва да се плати.

«iPad е най-успешният продукт в своята категория. До момента най-достъпният модел струваше $ 399, а потребителите го предпочитаха пред други устройства. Сега те могат да получат устройство, което е с по-достъпна ценa  от $ 329, „- каза той за Ройтерс. Компанията също така отбелязва, че  малките и леки  таблети липсват в  училищата и университетите, така че на образователния пазар Apple възлага особени надежди.

Представянето на компактния таблет iPad mini с 7.9-инчов екран бе във вторник. Цената му стана истинска изненада за пазара. Акциите на Apple паднаха на Nasdaq след представянето с  3,5% – до 611,7 долара за акция.

Таблетите на платформата на Android, включително Google Nexus 7 и Kindle Fire HD, в базовите си конфигурации струват не повече от $ 200. iPad mini e по-тънък и по-лек от тях.

Освен това Apple обяви версия на устройството с модул за клетъчна връзка, какъвто няма в 7-инчовите таблети на Google и Amazon.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...