Posted inБез категория

Брад Пит стана първият мъж, който рекламира парфюмите “ Шанел „

Американският актьор Брад Пит е  новото „лице“ на модна къща „Шанел“. Любимецът на жените бе избран да рекламира известния парфюм „Шанел 5“.

Официалният старт на кампанията е насрочен за 15 октомври, но видеото с актьора бе представено пред репортери в Париж днес. Работата по него е поверена на британския режисьор Джо Райт, чиято последна работа в киното е филма „Анна Каренина“.

В 30-секундния спот Пит чете поема, обръщайки се към зрителя – или по-скоро към зрителките. За разлика от предишни кампании с Одри Тоту и Никол Кидман, този път нещата са по-статични, а видеото е в черно-бяло. Представители на „Шанел“ не крият, че са „искали да създадат нещо специално“ и напълно различно от предишни кампании. Същите съображения се изтъкват и за избора на Брад Пит, който стана първият мъж, рекламиращ без преувеличение най-продавания парфюм за жени.

Парфюм „Шанел номер 5“ е създаден през 1921 г. от руско-френския парфюмерист Ернест Бо. Първо лице  на този аромат е самата Коко Шанел. Популярност към парфюма добавя американската актриса Мерилин Монро.

Тези парфюми в различни години също са представяни от знаменитости като Катрин Деньов, Ванеса Паради, Кейт Мос, Карол Букет и Кийра Найтли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *