Борисов превърнал ВВС в такси

    9810 лева струва 1 летателен час на Кугър. Това са детските добавки за 1 месец на 240 деца, съобщи на брифинг в НС Ангел Найденов от БСП. 15 500 лева пък струва един летателен час на Спартан, което по изчисления на социалистите е месечната добавка на 440 деца. Борисов изгаря парите за 280 деца, докато лети един час, за да реже лентички, уточни нагледно БСП депутатът.

    Ангелов обвини още, че военният министър превърнал ВВС в таксиметрова компания на властта. В хангарите на ТЕРЕМ в момента има 5 хеликоптера, които очакват преглед и ремонт.

    Преди време червените заявиха, че Бойко Борисов си направил втори авиоотряд 28, ползвайки военните хеликоптери. Социалистите се опасяват, че „военните полети“ на Борисов застрашават националната ни сигурност. Бившият заместник-министър на отбраната Спас Панчев призна, че и Сергей Станишев като премиер е летял с военни хеликоптери, но според него разликата между лидера на БСП и премиера Борисов била в целта на полетите.Социалистите представиха данни, според които 250 000 лева са изхарчени за полети с военни самолети и не са възстановени на МО. Червените имат и писмен отговор от военния министър за полетите. През 2009 година са извършени 47 полета с военни самолети по специални задачи на МС, МВР, МФ, МВнР и МЗХ.

     

    http://news.ibox.bg/news/id_906682351

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *