Posted inБез категория

Яне Янев разкритикува Обама, че неглижира Израел

Председателят на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев присъства на серия от събития, организирани от предизборния щаб на познатия на българските медии депутат в местния парламент на Ню Йорк – Даниел Халоран, който сега е кандидат за конгресмен от Републиканската партия на САЩ.

Яне Янев бе официален гост на прием, организиран от еврейската общност в подкрепа на Даниел Халоран в най-изискания израелски ресторант в Манхатън. Приемът бе организиран от доктор Йозеф Дрейгър, личен приятел на министър- председателя на Израел Бенямин Нетаняху и авторитетен лобист, защитаващ интересите на еврейската общност по света.

Яне Янев отбеляза, че през последните няколко години, които са изключително предизвикателство за сигурността на Държавата Израел, тя е била неглижирана от администрацията на Барак Обама. Той изрази надежда, че еврейската общност ще подкрепи Даниел Халоран на предстоящите избори, за да може в Камарата на представителите на САЩ да има човек, който е достатъчно силен и смел, за да може да отстоява включването в дневния ред на американската външна политика въпросите, засягащи борбата с тероризма и радикалния ислям, които са от особена важност и за Република България.

Лидерът на българските консерватори заяви, че е изключително разочарован от безхарактерната позиция на Белия дом след атентата срещу мирни еврейски и български граждани на летище „Сарафово” в Бургас и тя е показателна за безличното отношението на президента Барак Обама към приятелите на САЩ.
Даниел Халоран в характерния за него емоционален подход посочи, че в неговото сърце след САЩ основно място заемат две държави – България и Израел. Той обеща, че след изборите на 6 ноември вече в качеството си на американски конгресмен, първото му задгранично официално посещение ще бъде в София и Тел Авив.

Яне Янев бе официален гост на Даниел Халоран в местния парламент на Ню Йорк, след което проведе среща с групата от депутати на Републиканската партия в техния офис на „Бродуей 250”.

В парламента на Ню Йорк Янев бе удостоен с честта да седне на председателското място и от там да бъде модератор на дискусия за мястото на Балканите в общоевропейската политическа визия за нов тип преобразования, гарантиращи укрепването на демокрацията.

Янев даде своята безрезервна подкрепа за Даниел Халоран по-късно на среща с българската общност в Ню Йорк и призова българите да гласуват за Републиканската партия, защото само с десни ценности и идеи света може да възстанови икономиката и финансовата стабилност. Той изтъкна, че Дан Халоран ще бъде първият „българин” в американския конгрес, въпреки че е американец.

ПРЕСЦЕНТЪР НА РЗС

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *