Нов протест за цените на тока, парното и горивата

    Обединилите се във Фейсбук групи под наслов „България иска“ излизат на нов протест пред президентството на 22 септември.

    В Деня на независимостта на България – на 22 септември, участниците протестно шествие ще се съберат пред Президентството и ще се отправят към Народното събрание. Обединени под наслова „България иска“ протестиращите настояват за намаляване на цените на електроенергията, парното, горивата и достоен живот за народа.

    Протестното шествие преди седмица събра няколкостотин човека в София, Пловдив и Добрич, научили за него от Facebook групи. Гражданите са категорични, че ще продължат инициaтивите си, докато исканията им не бъдат приети и изпълнени.

    Живеем в тотален абсурд, нарушават се основни права от Конституцията, най-вече правото на достоен живот. Нашите пари се източиха от големи корпорации, за нас останаха само трохите. Това заяви преди дни Дончо Дудев, представител на обединили се Фейсбук групи. Ние просто искаме да сме европейци, а не да ни казват, че сме европейци, а всъщност да сме само едни мръсни българи, заяви Янко Петров, администратор на една от Фейсбук групите, протестиращи против високите цени на тока. Според него нашата държава е принудена да изкупува тока от абсолютно всички ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове, което води до повишаване на цената заради излишък, а не защото има недостиг. Ние евтиния ток не може да го ползваме, ние казваме на всички посредници „Вън от България“, каза още Петров.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *