Posted inБез категория

РЗС заподозря собственика на „Арсенал“ за участие в корупционни схеми

Политическият съвет на „Ред, законност и справедливост” до няколко дни ще внесе сигнал до Върховна касационна прокуратура, с който се разкриват големи корупционни схеми, свързани със собственика на „Арсенал” Николай Ибушев.

Настояваме за цялостна проверка на дейността на завод „Арсенал” в Казанлък. Считаме, че е крайно недостатъчно да се извърши единствено проверка за причините, довели до взривовете от последните дни поради две основни причини: първо,  това не е първият инцидент в този завод и второ, по време на целия преход дейността на фирмата е свързана с редица скандали за незаконно производство и износ на оръжия.

Апелираме незабавно всички компетентни органи в това число Министерство на околната среда и водите, Инспекцията по труда, Агенцията за следприватизационен контрол и НАП  да извършат незабавна проверка на дейността на ръководството на военно промишления комплекс в град Казанлък за последните 10 години и да запознаят обществеността с резултатите от нея.

Обществена тайна е, че благодарение на престъпното бездействие на лицето Николай Ибушев определени служители на военно промишления комплекс осъществяват нелегален износ на компоненти за огнестрелни оръжия извън завод „Арсенал” и са изградили йерархично построена структура за снабдяване с незаконно оръжие на криминалния контингент и представителите на ъндърграунда в България и чужбина. Доказателство за това са многобройните акции на МВР и прокуратурата по задържане на лица свързани с оръжейния комплекс, занимаващи се с незаконно производство и продажба на оръжие. Експертите на РЗС считат, че тези действия представляват сериозна заплаха за националната сигурност на Република България.

 Според Политическият съвет на РЗС баща и син Ибушеви са част от международна престъпна мрежа, осъществяваща търговия с оръжие с ембаргови държави.

ПРЕСЦЕНТЪР  НА РЗС

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *