Posted inБез категория

Холандски евродепутат нарече Румъния „бананова република“

Холандски  евродепутат нарече Румъния „бананова република“. Евродепутатът Даниел ван дер Ступ по време на дебати в парламента, предложи ЕС да затвори очите си за несъответствието на румънците с европейските стандарти, тъй като всеки народ си заслужава властта, пише moldnews.

„Ситуацията в Румъния е  като в някаква бананова република, румънските политици не   заслужават награда за техните  действия, за “ безупречните“  политически стъпки. Целият този проблем [със загубата на статута на върховенството на закона] е всъщност  резултат от избора на избирателите в Румъния, тяхно суверенно решение и като резултат – хаос,  и аз мисля, че ЕС не трябва да се намесва в тези политически конфликти, „- каза той.

Даниел ван дер Ступ добави, че „ЕС  значително надвишава  своята компетентност и се опитва да налага на страните- членки един вид политически диктат“.

Миналата година холандският евродепутат обяви отказа на Холандия да позволи на България и Румъния да се присъединят към Шенгенското пространство, тъй като двете страни са корумпирани, не се борят срещу корупцията и организираната престъпност.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *