Posted inБез категория

Супер версията на 2013 Range Rover ускорява за 5,1 секунди ( видео)

Land Rover разпространи още подробности за изцяло новото поколение на Range Rover, като го представи официално в Лондон. Един от най-съвършените и луксозни всъдеходи в света ще може да ускорява от 0 до 100 км/ч едва за 5,1 секунди в топ модификацията си с 5-литровия мотор LR-V8 Supercharged с 510 коня.

Range Rover Autobiography 5,0 L Supercharged ще струва „скромните“ 123 999 евро. Базовата модификация на британската машина ще тръгва от 91 500 евро. Вече ще има версия с  3,0-литров TDV6 двигател с 258 коня, който ще замени стария 4,4-литров дизелов TDV8. Благодарение на това теглото на джипа пада с цели 420 кг., а разходът на гориво с 22 процента. Гамата от агрегати се допълва с още един нафтов – 4,4-литров V8 с мощност 339 к.с.

Ще има и хибридна версия с електро мотор с 50 квтч и литиево-йонна батерия. той ще работи в синхрон с 3-литровия турбо дизел и с 8-степенна автоматична трансмисия. В резултат на това двутонният хибриден Land Rover ще харчи едва 6,3 литра нафта на 100 км пробег и ще ускорява от място до 100 км/ч за 7 секунди.
Сред водещите в бранша иновации в новият Range Rover е и революционната версия от ново поколение на системата Terrain Response на Land Rover, която анализира текущите условия за шофиране и автоматично избира най-подходящите настройки на автомобила за съответния терен.

За да се гарантират изключителната издръжливост и надеждност, новият Range Rover е подложен на тежкия он- и оф-роуд изпитателен и развоен режим на Land Rover, в който цял автопарк от прототипи изминава милиони километри в течение на 18-месечните тежки изпитания в над 20 страни при екстремни климатични условия и пътни повърхности. Мерки като взискателно оптимизираната конструкция на каросерията и звукоизолационното покритие на предното и на страничните стъкла значително намаляват нивото на шума, а усъвършенстваното окачване позволява на новия Range Rover да предложи още по-луксозен комфорт на возене, съчетан с ненадминати възможности на всякакви терени.

Разкошният интериор включва отличителните дизайнерски щрихи на Range Rover, но е изпълнен с много съвременна трактовка и изчистени, елегантни повърхности, които са представени безупречно благодарение използването на най-фина кожа и фурнир. С над 120 мм повече място за краката, пътниците на задните седалки ще са облагодетелствани от значително увеличеното пространство и комфорт, като съществува опция за нов пакет от две седалки Executive Class, осигуряващи върха на лукса.

Новият Range Rover ще се произвежда в наскоро изграден свръхмодерен завод в Солихъл, Великобритания. Той функционира изцяло с нискоенергийни технологии. Доставките на новия модел ще започнат в началото на 2013 година. Автомобилът ще се предлага в 160 страни.

АUTOCLUB

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *