Защо сменихме СССР с ЕС?

    Идеята беше да сменим робството със свобода, нали? Тоталитаризмът с демокрация. Свободата, братството и равенството с възможността да избираме. Ако вносът на социализъм от СССР у нас беше платен със смъртта на няколко десетки хиляди човека, неудобни на властта след 9.9.1944 г., то сега вносът на демокрация бе безмитен, безлимитен и безкръвен. Просто на 10 ноември всички, или почти искаха вносът на демокрация да започне СЕГА. И започна. Всъщност трябваше само да се изгонят лошите от БКП и да дойдат добрите.

    Първоначално добрите се оказаха СДС, после БСП, пак СДС, НДСВ, после всички заедно ДПС, БСП и НДСВ. Кой от кой по-добър и обещаващ. Най- Накрая дойдоха най-добрите – ГЕРБ. Междувременно именно поради добрите неща, които се случват в България, милион и повече хора се изнесоха от тук завинаги. Доста започнаха да измират безотговорно от различни болести. Някои забогатяха и останаха, а други обедняха и също останаха. Но както  по времето на социализма се строяха безумни заводи, които изнасяха продукция само в СИВ (но така беше решила БКП), така сега се строят музеи, магистрали, молове и медии. Всичко в мащаб 1:1 като при соца. Ако някой започне да мърмори недоволно,  веднага се вади последният биберон ЕС с думите: Така искат от ЕС.

    И мърморенето спира. А дали така искат в ЕС, просто няма обратна връзка. Както и с СССР- тогава добрият Т. Живков ни свеждаше до знание. Сега не е по-различно. Пак ни се свежда до знание, пак от един човек, пак ултимативно.

    Тогава защо сменихме СССР с ЕС?!

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *