Сирийските бунтовници съобщиха, че са унищожили руски генерал

    Сирийските бунтовници не се ограничават само с борба  срещу силите на режима. Използвайки интернет във вторник, 7 август, те разпространиха информацията, че по време на нападение, проведено от няколко подразделения на Свободната армия  Сирия,  в неделя, 5 август, е бил убит от руския  генерал Владимир Коджиев. Според представител на бунтовническата армия, който сам се определя като подполковник Маджид Ал-Сайед Ахмад,  убитият е  служил като съветник на министъра на отбраната на Сирия. Заедно с него е бил убит и неговият личен преводач Ахмад Aюк.

    По време на операцията бойците са заловили „някои документи и карти“ на правителствената армия, както и „важни доклади за опозицията и Свободната армия на Сирия.“ Подполковник Ахмад описва събитието като още една стъпка към освобождението от „бандата на Асад.“ Според него, този факт доказва „руско участие в престъпленията срещу сирийския народ.“

    Интересна е реакцията на Русия по тази информация. Неназован представител на руското министерство на отбраната е заявил пред РИА Новости, че генерал с фамилия Коджиев или подобно име в действащата руска армия няма. Той предполага (без да  отрича възможността за случилото се в Сирия), че ако  изявлението на бунтовниците е вярно, тогава това може да бъде или пенсиониран руски военен, или представител на други армии от бившия Съветски съюз, тъй като тях често ги наричат „руски“.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *