Posted inБез категория

До 20 години основната ни храна ще са … насекоми

Постоянното увеличение на цените на хранителните продукти, както и постоянно нарастващото население принуждава  да се мисли за това, което ще ядем след 20 години.  Така например, в Европа цените на хранителните стоки играят решаваща роля в определянето на хранителния режим на гражданите. Учените смятат, че трябва да минем на насекоми , съобщава   Би Би Си.

Представители на Организацията на обединените нации и лидерите на западните страни са сериозно загрижени от това, какво ще ядем след двадесет години, тъй като икономическата ситуация в целия свят, както и в околната среда, меко казано, са далеч от желаните. Много храни, особено месото, в следващите няколко години може да се превърнат  в скъп деликатес.  Така че учените търсят  нов, по-евтин заместител на месото. Някои от техните предложения   вероятно  ще станат често срещано явление след 20 години….

 НАСЕКОМИТЕ!  „След  двадесет години те ще са нашият „мини-добитък „- казва експертът по футурологична   храна Морган Гийн.  Това е печеливша ситуация: Насекомите са не по-малко питателни от говеждото месо, казва ученият.  Те съдържат дори повече протеини, отколкото месото,  което   купуваме в магазина. В допълнение, те консумират много по-малко вода от едрия  рогат добитък  и отглеждането им от хората ще е  много по-евтино. Правителството на Холандия  наскоро инвестира в съответните изследвания за развъждане на насекоми около милион евро.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *