Posted inБез категория

Плевнелиев на Цветанов: Уволнението на съдия Тодорова е необосновано и необективно

Това, което направи Висшият съдебен съвет (ВСС) е необосновано, необективно и оставя впечатление, че се подхожда несистемно и индивидуално към съдия, която е със силна гражданска позиция и води дела срещу вътрешния министър. Това заяви в Добрич президентът Росен Плевнелиев по повод коментара на вицепремиера Цветан Цветанов, че не може да повярва президентът да защитава съдия Тодорова, ако е запознат в детайли „за какво стана дума“.  

По-рано днес пред БНТ Цветанов заяви: „Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, забавил 50 дела и е лишил от правораздаване хора, които са направили отвличане, нанесли са щета на държавния бюджет в особено големи размери за ДДС, който 2007 година се е произнесла с присъда и 2011 г. се е произнесла с мотивите си“.

„Запознат съм с това какво е заявил по случая със съдия Мирослава Тодорова вътрешният министър Цветан Цветанов, но това не променя моята позиция“, заяви Плевнелиев. Според него, ако ВСС искаше да вземе наистина обективно и обосновано решение, можеше много просто да признае, че забавянето на някои съдебни дела е системен проблем.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/07/16/1866610_plevneliev_otvurna_na_cvetanov_uvolnenieto_na_sudiia/?ref=rss

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *