Уличиха партията на Меркел, че си купува последователи в Туитър

    Германската партия Християндемократически съюз (ХДС), водена от канцлера Ангела Меркел, е заподозряна  в  нелоялна конкуренция в Туитър. Телевизия ZDF е провела разследване, в което разкрива, че ХДС в  Twitter  (@cdu-news)) само за три дни през април се е сдобила с  пет хиляди нови последователи. Така общият брой на абонатите и нараснал на 25 000 и е надминала по последователи  в Туитър партията СДПГ (@ spdde) – основният конкурент на ХДС в предстоящите избори за Бундестаг.

    Според данни, публикувани в блога ZDF Hyperland, да се  купи  такъв брой последователи може от компанията Social Media Combo, а цената е само $ 31. Тази фирма предлага и приятели във Facebook и Google +.

    От ХДС  побързаха да напишат в Туитър, че никога не са се  занимавали с купуване на последователи. Очевидно в онлайн отдела на ХДС не са забелязали драстичното увеличаване на последователите, затова помолили Twitter да проучи това, веднага след като новината бе разпространена в медиите. Веднага след това фалшивите последователи са премахнати.

    Но кой наистина стои зад това  не може да се разбере със сигурност. Както отбелязва N-tv.de, не може да се изключи възможността, че това са социалдемократите, или „пиратите“, които са искали да провокират скандал с Християндемократическия съюз. В момента броят на абонатите на новини в Twitter от ХДС е паднал до 22.1 хил. души, което е  пет хиляди по-малко от на социалдемократите. Междувременно лидер в тази надпревара остава Пиратската партия: тя има повече от 108 000 последователи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *