Posted inБез категория

Посещение на извънземни е сравнимо с ефекта от появата на Колумб при индианците

Британският физик Стивън Хокинг твърди, че хората на Земята трябва да се опасяват от контакти с извънземни. Той не изключва възможността, че съществува живот извън Земята.

Според Хокинг,  живот има във всички части на Вселената, не само на планетите, но също така и в ядрата на звездите и в междупланетното пространство. „Във Вселената има 100 милиарда галактики, всяка от които се състои от стотици милиони звезди. Няма как в такъва голямо пространство Земята да е единствената планета, където има живот „- казва изследователят.

Въпросът, според учения е, че как изглеждат извънземните. Те могат да приличат на бактерии и протозои, тъй като те са господствали по Земята през голяма част от историята и. Въпреки това, някои същества могат да бъдат разумни и могат да причинят вреди на населението на Земята, и затова трябва да се избягва контакт с „непознати“, според Хокинг.

„Ако извънземнните  ни посетят някога мисля, че резултатът oт тази необичайна визита, няма да е много  по-различен от резултатите на експедицията на Христофор Колумб  за коренните жители на Америка. Както си спомняме, усвояването на новия континент не е завършило по най-благоприятния начин за коренното население, „- казва британският учен.

Хипотезата за извънземни цивилизации на Хокинг,  поддържат няколко учени. Например  професор Брайън Кокс смята, че живот може да бъде намерен  на Марс, Европа и Титан, луните на Сатурн.

А астрономът Лорд Рийс в лекциите си разказва, че извънземният живот може да се окаже извън пределите на нашите разбирания.

„Представете си шимпанзе, което не може да разбере квантовата теория,“ – казва Райс.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

loading...