Posted inБез категория

Саркози мълчи за паричните подаръци

Според   Tageszeitung   прокурорът  на Париж във вторник е обявил пред пресата, че   полицията не само е намерила оръжия в  арестуваните, приближени до забранената организация „Форсан Ализа“ („Рицарите на гордостта“), но също така е разкрила  терористични планове. Според него е могъл да бъде отвлечен  еврейски съдия от Лион, който през 2011 г. е осъдил член на забранената ислямистка групировка за сексуално малтретиране на малолетни.

След инцидента с „Тулузкия стрелец“ Мохамед Мерки,  разкритикуваната полиция е „искала да демонстрира пред уплашеното  общество, че може да нанесе превантивен удар“, пише авторът. „Въпросът към правоприлагащите органи е дали разговорите на „враговете“ могат да се разглеждат  като подготовка за терористична атака“, – добавя той.

„Ситуацията е изключително изгодна за действащия президент, доколкото  в крайния етап на кампанията той ще бъде в състояние да действа  като глава на държавата, който защитава гражданите и   няма милост в борбата срещу заплахата от ислямски фанатици,“ – пише авторът. Според него Саркози е в състояние да вземе достатъчно гласове  по този начин от дясната популистка Mарин Льо Пен

„Само че на държавния глава задават неприятни  трудни въпроси за незаконното финансиране на предизборната кампания  през 2007 г. След милионите на  Кадафи вече се говори за пари в брой, получени  от съсобственичката на L’Or?al –  Liliane Bettencourt,“ – пише авторът. Според него, Саркози е потвърдил, че се е срещнал с Бетанкур през февруари 2007 г., въпреки че по-рано отричаше това. За друго той отказва да говори.

Tageszeitung

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *