Posted inБез категория

Слухове и варианти в Русия за Путин и Медведев

Докато Дмитрий Медведев и Владимир Путин държат всички в неведение за плановете си за президентските избори през 2012 година, хората,  политолози и анализатори могат само да гадаят за възможните сценарии. От  се вълнуват и инвеститорите, които представиха една много интересна версия.

Например, сега на пазара активно циркулира слух за полурадикални  промени в управляващия тандем. И така, следващият президент, според повечето инвеститори, ще  Владимир Путин, а  министър-председател  при него може да бъде сегашният  финансов министър Алексей Кудрин, пише РБК daily.

За възможността за завръщане на Владимир Путин като президент написа вчера в съобщение до инвеститорите шведската инвестиционна компания Vostok Nafta,, инвестираща в ценни книжа на суровинните дружества, включително и в Русия. „Според слухове,  в Москва залагат на това,  че президентът ще е  В. Путин“ – се казва в документа.

Министър-председател ще е Алексей Кудрин, а сегашният държавен глава ще застане  начело на Конституционния съд. Въпреки това, дружеството не изключва,  че е възможно и да се запази статуквото.

Връщането в Кремъл на Владимир Путин не устройва много  западни инвеститори. Ако слуховете се потвърдят, динамиката на руския фондов пазар ще остане без промяна.

Но  ако  президент остане Дмитрий Медведев, това ще доведе до краткосрочен ръст на котировките с  10%, е становището на търговците.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *