Posted inБез категория

Жените се превръщат в мъже

Жените е все по-трудно да бъдат различени от мъжете. В близко бъдеще   полът на човека ще  може да се определи само с  документи, смятат експерти от  Университета на Северна Каролина.

Специалистите са изучили как  се е променила формата на черепа през последните 500 години. И установили, че размерите на лицето на красивата половина от човечеството   се увеличат. И те все по- силно заприличват на мъже. Това е предизвикано от промяна в храненето и екологията, казва ръководителят на изследването Ана Рос.

Но да се объркат дамите с господата, е възможно не само на пръв поглед. Мозъкът и на двата пола  имат една и съща  структура, казва неврологът Корделия Файн от Австралия. А стереотипите на мъжкото и женското поведение налага образованието.

Наистина съвременното общество  превръща хората в безполови същества, пише „Нюзуик“.

Технологиите размиват границите между момчета и момичета. Интернет и автоматизацията  обезличиха общуването. А  родителите, вследствие на трудова заетост просто нямат време да се насаждат в децата  нормите на междуполовото поведение. Така че днес момчетата не се срамуват да плачат, а момичетата се научават да се бият.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *