Posted inБез категория

Приказки за малоумни

Поредната нескопосана измислица успява да мине по доста медии. Източникът на (дез) информацията е монополистът Лукойл, който продава на българските си потребители каквото си иска и на каквато цена си поиска. И няма кой да ги спре…Вижте по-надолу безумното изявление:

Нарасналото потребление в страни като Китай, Индия и Бразилия, последвано от събитията в Северна Африка и Близкия Изток, предизвикаха опасения за редовността на доставките на горива.

Резултатът е рязко покачване на котировките както във фючърсната търговия на нефт, така и на международния пазар на готови горива.

Това се твърди в съобщение на „Лукойл“ относно рекордното поскъпване на бензин и дизел, цитирано от money.bg.

От началото на годината цените на суровия петрол и готовите горива на международните пазари са отбелязали скок от 23 процента. В същото време, повишението на цената на дизеловото гориво в България за същия период е в рамките на 12%, изцяло за сметка на намаляване на търговската печалба, посочват от „Лукойл“.

Към настоящия момент у нас почти половината от крайната цена на горивата (40-46%) се формира от държавни вземания – ДДС и акцизи. С повишаването на акциза в началото на годината и влизането в сила на изискването за 3% биокомпонент в дизеловото гориво, неговата цена нарасна.

Поради липсата на акцизни преференции за гориво с 3% биосъставки и малката разлика между акцизните ставки на бензините и дизела (под 50 евро за 1000 л), крайната му цена надхвърля тази на бензин А 95 и тази тенденция може да се промени само чрез промяна в данъчната политика, посочват от „Лукойл“.

http://news.ibox.bg/news/id_229881263

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *