Posted inБез категория

Германия обхваната от епидемия по подпалване на скъпи коли

Снощи в хамбургския квартал Вандсбек неизвестни са хвърлили  запалителна течност и са подпалили пет скъпи коли. В последно време в редица германски градове  зачестиха палежите на коли, паркирани в обществени паркинги.

„В района на Райсен са изгорени две коли, а още две   са били сериозно повредени от огъня в областта Вилсторф. Ние вярваме, че във всички случаи това са умишлени палежи „- каза говорителят на полицията.

Всички пожари са били изгасени в рамките на един час.  Пожарникарите са били извикани от жителите на близките къщи, събудени от експлозии на  резервоарите. Няма пострадали. Полицията изключва политически мотиви, стоящи зад тези действия и смята, че това е психически тормоз. „Често ние се сблъскваме  с действия на безсмислен  вандализъм“ – каза полицаят.

Пресата прехвъря вината за палежите върху „леви“ екстремисти „-  така наречените отмъстители,  които на фона на засилващото се социално напрежение, се опитват да представят действията си като политическа борба против капиталистическата държава.

Подобни инциденти в Германия вече не са рядко срещано явление.
Миналата година в Хамбург  неизвестни лица са изгорили десетки автомобили. През 2009 г. в града са  изгорени 150 коли.

Умишлени изгаряния на превозни средства са регистрирани в Берлин, Лайпциг, Кемниц и други градове. Вредите, причинени от пожарите са стотици хиляди евро.

В повечето случаи извършителите остават ненаказани.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *