Оплетеното в Мрежата поколение е неадекватно в реалността

    Според проучване, проведено от благотворителната организация Kidscape, 45% от децата и юноши на възраст от 11 до 18 години, живеещи в Обединеното кралство, „понякога се чувстват във виртуалния свят по-щастливи, отколкото в действителността. “ За този и други резултати от изследването пише The Daily Mail. В изследването са участвали 2 300 души.  От тях, 47% се държат различно онлайн, отколкото в реалния живот, 60%  крият истинската си възраст, а всеки осми общува с непознати.

    „По-лесно е да бъдеш този, които искаш да си, защото никой няма да знае, но ако не ти харесва в подобна ситуация, може просто да излезеш и това е“ – казва един от анкетираните.

    Друг цени „Мрежата“  защото там може да каже всичко, което иска и да  редактира снимките си за да изглежда по-добре. „

    Терапевтът и асоцииран директор на Kidscape, Питър Брадли заяви, че резултатите от анкетата са сериозна причина за безпокойство: „Ние не можем да допуснем киберсветът да е  по-приятно място от съществуващиото  в действителност общество, иначе ще възникне  поколение от млади хора, които не могат да се държат адекватно в обществото“ –   предупреждава експертът.

    Източник: Daily Mail

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *